PROJECTE LA TALLA NO IMPORTA

la talla no importa

La Paula em va dir que no volia estar tan PRIMA.
Estàvem llegint un article sobre una de les grans marques de roba. Havíen decidit iniciar la campanya d’estiu amb una model de la talla 44 per als banyadors. No és un fet gaire normal en la societat actual i per això vaig voler compartir-ho amb ella.
La Paula té  DEU ANYS i és una nena molt curiosa, intel·ligent i inquieta.
Després de comentar l’article vam tenir una llarga conversa incidint en la PRESSIÓ que exerceix el món de l’estètica sobre les dones i em va sorprendre molt observar com una nena de deu anys podia arribar a conclusions que algunes de les dones que conec no arribaran mai a la vida.
En veure les fotos de l’article, la Paula no va considerar que la model correponguès a una TALLA GRAN.
On, quan i per què comencen a imposar-se els CÀNONS DE BELLESA en la nostra ment?
És una llàstima embrutar aquests pensaments tan bonics que tenim durant la infància i que més tard ens porten a classificar en estètiques o no les coses i a les persones.
Vam estar parlant durant una setmana sobre tot això, tocant altres temes que fan referència al gènere (no diré femení perquè entrem també en qüestions de què és femení o masculí i creiem que no sols existeixen dos gèneres). El sexisme, la desigualtat, els rols de gènere, l’educacio, etc. són temes que la Paula viu en el seu dia a dia, com totes i tots en el món i que, tot i que encara no sap expressar-ho amb claretat, comença a QÜESTIONAR-SE.
Em va semblar, doncs, fascinant la idea de compartir un petit projecte amb ella sobre un tema que a les dues ens interessava quan em va dir: “Laia, la talla no importa”.

Vaig buidar el meu armari sencer i li vaig dir a la Paula: “Escull la roba que vulguis que marxem a fer fotos”. Vam omplir dues bosses senceres, vam agafar les nostres bicicletes i vam arribar a la platja, on hi ha una estructura abandonada que jo ja tenia en ment per a algún projecte fotogràfic (el que podia haver estat una discoteca a l’aire lliure).

 Quan vam arribar li vaig proposar que jugués a posar-se la meva roba, que li anava molt grossa, i que gaudís de la tarda mentre jo li feia fotografies.
Entre riures, balls, jocs i reflexions, la Paula corria per tot l’espai DECIDINT on i com sortir a les fotos, tot i que jo aprofitava per fer-li’n algunes mentre estava en el seu món.
Neix així el projecte “La talla no importa”, amb la intenció de promoure un CANVI en l’educació de les personetes que tenim al nostre voltant, petites grans MENTS CREATIVES que ja estan plenes de NOVES PROPOSTES per millorar la nostra societat i les nostres relacions.

Aquest és el text que la Paula Rubal, la model de les fotografies, ha escrit per compartir amb tots nosaltres.

Paula Rubal

PROJECTE LA TALLA NO IMPORTA

(Aquest és un projecte que va iniciar-se l’estiu del 2013 però que encara no sap quin rumb seguirà)

Quines paraules et suggereix aquesta imatge?

LaTallaNoImporta

Doncs a nosaltres se’ns acudeixen…

“Lluita, caminar, llibertat, desconstruir, opressió, diversió, importància, recerca, canvi, qüestionar-se, moviment, reconstruir, desafiament, moda, decisió, força, equivocar-se, visibilitzar, generar, experimentar…”

Envía’ns les teves paraules a latallanoimporta@gmail.com per tal que el projecte segueixi creixent!

Aviat es podran veure les fotos del projecte.

QUI SOM?

Paula Rubal

La Paula és una nena andalusa de deu anys, inquieta i curiosa, divertida i molt dinàmica.

Com ja és sabut al llarg de la història, tot els infants tenen interessos i si se’ls estimula poden arribar a ser grans experts en les seves grans passions.

Actualment, la Paula està molt interessada en les llengües, sobretot en l’anglès i el català, llengües que estudia i que li permeten conèixer altres cultures.

Als seus deu anys, comença a qüestionar-se els rols de gènere i algunes situacions quotidianes que li semblen que es podrien fer d’altres maneres, fins i tot té propostes!

Ha participat de manera activa al projecte “La talla no importa”, reflexionant prèvia i posteriorment a la realització de les fotografies.

Laia Ramiro

La Laia Ramiro és mestra d’educació infantil i estudiant de fotografia.

Està molt interessada en la perspectiva de gènere i la majoria dels seus treballs en ambdòs àmbits intenten reflectir aquesta inquietud, sobretot pel que respecta al camp educatiu.

La perspectiva de gènere, entre altres coses, implica sortir dels cànons imperants establerts per la societat i observar des d’un altre punt de vista les situacions quotidianes que ens envolten. Per això, el 2013 va decidir emprendre un blog amb el qual convida a posar-se unes ulleres violetes (el violeta és el color que resulta de la barreja del blau i el rosa, colors “atribuits” als nens i a les nenes respectivament).

“Obre el calaix i posa’t aquelles ulleres violetes que tants anys esperen els teus ulls… Potser així podràs veure què passa a l’altra banda del món…”. Al blog es poden trobar notícies, biografies, material fotogràfic, bibliografia, filmografia, etc.

Avec Des Lunettes Violettes

Per altra banda, la Laia estudia fotografia i s’està especialitzant en la fotografia de les arts escèniques, havent ja treballat per a diverses escoles de dansa i companyies. Es poden veure alguns dels seus treballs al seu blog:

Gialla Farfalla Photo

 

Anuncios

3 respuestas a “PROJECTE LA TALLA NO IMPORTA

  1. me encanta, es un proyecto muy bueno la lucha contra las tallas es importante , no por estar gorda eres menos lista ni menos eficiente en el trabajo y nadie debe decidir por nosotros como somos según nuestra talla . os quiero mucho a las dos..

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s